Visul de a deveni motociclist

vis de motociclistNume ca Ivan Silva, Danny Pedrosa sau Valentino Rossi sunt arhicunoscute in toata lumea, dar mai ales in randul motociclistilor de pretutindeni. Faptul ca la momentul acesta, ei sunt pe val in campionatul mondial Moto GP (dar si ca unii ca Rossi de exemplu, care pe langa faptul ca e o legenda vie, mai castiga curse – inca), ii face pe multi amatori ai sportului acesta pe 2 roti sa viseze. Poate intr-o buna zi vor ajunge sa “alerge” si ei pe un circuit asemeni celor de mai sus si poate vor ajunga sa si castige.

Desigur, majoritatea se rezuma la visat. E si normal sa fie astfel, dupa cum spune si o veche zicala chinezeasca: oamenii nefericiti se identifica cu bucuria altora, facandu-si astfel un scut impotriva depresiei. Tot ei sunt oamenii care spun ca intr-o zi vor face ceva anume, ceva maret, fara ca “acel ceva” sa aiba loc vreodata. In fond, e mult mai usor de visat decat de actionat, mai ales in cazul celor care se asteapta sa-si indeplineasca visele fara sa munceasca catusi de putin pentru asta.

Din pacate (pentru ca doar se amagesc singuri), luand exemplul din primul paragraf, nici macar unul dintr-o suta nu ajung sa-si indeplineasca visele. Majoritatea tind sa se amageasca singuri jucand jocuri cu motociclete (vezi exemplu) si urmarind tot felul de competitii in genul, uitand ca cei care ajung in astfel de circuite, nu au avut doar noroc, ci au muncit pentru asta toata viata lor.

Unul dintre cei mai celebri speakeri motivationali ai momentului, Eric Thomas, indeamna mereu ca lumea sa inceapa sa nu mai faca planuri, ci sa actioneze chiar din acel moment. Prea multa teorie si prea multe vise – si in cazul exemplului de mai sus, prea multe jocuri cu motociclete – nu fac decat sa manance timp, care din pacate, este o resursa limitata. In ceea ce priveste lucruri ca teluri personale, cariera, bani, lucrurile pot fi adaptate din mers; insa fara a actiona din timp, fara a face nimic pentru a schimba in bine sau pentru a ajunge mai aproape de linia de finish, nimic bun nu se va schimba niciodata.

Multi citesc, putini inteleg ca pierzand vremea online, visele greu vor ajunge realitate, iar cei care profita de asta sunt producatorii de jocuri, astfel ajungandu-se la o suprasaturatie a pietei de gaming online, care pe multi ii va mentine doar in stadiul de a visa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>