Blog Arhive

Alternative la transportul in comun

autobuze-ratuc

De cele mai multe ori transportul in comun este un adevarat calvar pentru majoritatea dintre noi. Acest lucru este valabil in special in perioada in care afara este cald, deoarece, din pacate multora dintre noi le lipseste bunul simt si igiena. In acest sens autobuzele, troilebuzele si tramvaiele devin adevarate focare de infectie. In ciuda faptului ca uneori este relative iefitn, nu intotdeauna este sigur  si foarte confortabil pentru cei care calatoresc cu un astfel de mijloc de transport. Cele mai bune si utile informatii despre masini le puteti gasi printr-un singur click aici.

autobuze-ratuc

Ce alternative avem la trasnportul in comun

Una dintre alternativele transportului in comun este taxiul. Aceasta este o alternativa, insa nu este una destul de viabila, deoarece un drum cu taxiul este extrem de scump, plus ca exista unii conducatori auto care nu detin nici cele mai elementare reguli de bun simt.

O alta alternativa la transportul public este bicicleta. Aceasta pare a fi una dintre cele mai bune alternative, deoarece este ieftina, nu consuma carburant, usor de parcat oriunde si simplu de intretinut. De asemenea cu ajutorul unei biciclete va puteti strecura foarte usor prin traficul aglomerat din marile orase. Exista insa si cateva dezavantaje in ceea ce priveste transportul cu bicicleta. Unul dintre dezavantaje este ca aceasta poate fi ultilizata doar in perioada in care conditiile meteo permit acest lucru. In perioada Iernii, transportul cu bicicleta este practic imposibil, datorita stratului de gheata si omat depus pe carosabil. Totodata transportul cu bicicleta este extrem de anevoios si in perioada anotmipului cald, cand afara ploua torential.

O alta alternativa o poate reprezenta transportul cu masina proprie. Insa o mare parte din populatia care calatoreste zilnic cu mijloacele de transport public, nu isi poate permite achizitionarea si intretinerea unui automobil. Pe de alta parte, un automobil proprieteate personala trebuie intretinut foarte bine ceasuri replica. Pe langa intretinerea acestuia, care nu este deloc ieftina apar si o serie de taxe care trebuie platite. Taxele consta in asigurari Rca si Casco, roviniete, revizii tehnice periodice si desigur impozitul annual.

O alternativa destul de viabila la transportul in comun o reprezinta inchirierea unei masini. Asadar cu ajutorul unei masini inchiriate va puteti deplasa oriunde si la orice ora doriti, De asemenea, o masina inchiriata dispune de tot confortul necesar atat pentru sofer cat si pentru restul pasagerilor. Totodata o masina inchiriata are intotdeauna taxele platite, iar reviziile sunt facute la zi. In concluzie, este indicat ca in perioada anotimpului cald sa va feriti pe cat se poate de calatoriile cu transportul in comun.

 

Simulatoare auto sau jocuri cu masini?

Jocuri masiniIn ultima perioada vad din ce in ce mai multa lume interesata de jocuri ce simuleaza situatii reale sau fictive. Si dintre toate, parca jocurile cu simulatoare auto au cel mai mare succes.

Este stiut ca industria jocurilor investeste foarte multi bani in dezvoltarea lor, insa ce m-a uimit a fost modul in care au progresat jocurile in flash. Am ajuns sa vad foarte multa lume cautand Citeste mai departe »

Viitoare mamici la volan

viitoare mamiciPostura de a fi gravida si a fi la volan, pentru multele viitoare mamici obligate de job sau de conjuctura sa devina soferite de ocazie, poate fi un gand care nu prea le da pace. Totusi, nu este nimic de speriat aici deoarece condusul unei masini nu implica riscuri majore pentru fat, cel putin nu daca se respecta cateva reguli elementare. Citeste mai departe »

Opel Insignia 2.0 BiTurbo CDTI

Insignia BiTurbo CDIOpel a anuntat  ca incepand din ianuarie 2012, va lansa un nou motor diesel in partea de sus a gamei Insignia, botezat CDTI BiTurbo . Aceasta versiune de sedan va avea un nou motor german de 2.0 l diesel, cu 195 CP si 400 Nm, a carui mare noutatea este reprezentata de instalarea turbinei cu dubla supraalimentare secventiala. Citeste mai departe »

Colinde de craciun

colindeVa amintiti ca in urma cu ceva ani, politistii in zilele de craciun au venit cu daruri de craciun, si chiar au avut cateva coruri care au cantat colinde de craciun. Oare anul acesta vor mai veni sa ne colinde?  Probabil ne vor colinda sa ne intrebe de cauciucurile de iarna sau de rovinieta, mai ales ca umbla zvonuri ca va fi o iarna cu ceva mai multa zapada anul acesta asa ca ar trebui sa fim pregatici cu cauciucuri de iarna daca nu vrem sa ascultam ceva colinde nu prea placute de la domnii politisti. Citeste mai departe »