34.000 de soferi si-au verificat rovinieta online intr-o luna

verificare rovinieta onlineCNDANR a anuntat ca timp de aproximativ o luna, de cand este disponibil serviciul online de verificare a valabilităţii rovinietei, au fost peste 34.000 de cetateni au accesat site-ul instituţiei avand acest scop.

Ca nautate pe langa afisarea informatiilor privind data pana la care este valabila rovinieta, acum prin bifarea optiunii „Afişează rezultatele în fişier pdf semnat”, soferii pot primi un fisier pdf in care se gasesc toate informatiile referitoare la valabilitatea rovinietei impreuna cu o semnatura electronica a CNADNR şi o marcă temporală (data). Acestea au ca scop atestarea de cratre CNADNR, ca ei sunt emitentii informatiilor inscrise în fisier, ca acestea sunt autentice si ca acestea sunt valabile la momentul specificat de marca temporala. 

Atentie, fisierul pdf semnat semnat de CNADNR se genereaza doar în cazul in care exista o rovinieta valabila în baza de date (rovinieta a cărei dată de „sfârşit valabilitate” este anterioara celei la care se interoghează baza de date, precum şi rovinieta a carei data de „inceput valabilitate” este ulterioară datei la care se generează fisierul pdf nu este considerată rovinieta valabila), menţioneaza CNADNR.

Prin serviciul accesibil pe site-ul www.rovinietaelectronica.ro, acesand meniul sin stanga “Verificare Rovinieta“, utilizatorilor de internet au posibilitatea de a verifica valabilitatea achitării tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale (rovinieta) la momentul cautarii, introducant in formularul de cautare numarul de inmatriculare al vehiculului si seria de şasiu, alături de un cod de verificare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>